Jedan deo iz Bravo girla:
BG!: Tvoj najnoviji film "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" prvi je mjuzikl u kojem zaista pevaš.
JOHNNY: (smeh) Da, i svi su bili šokirani kad sam pustio glas, jer su mislili da sam previše u rock fazonu da bih mogao ovo da izvedem. Osim toga, u svom prvom mjuziklu "Cry Baby" samo sam otvarao usta, a drugi su pevali za mene. Zato je ovaj film moj prvi pravi mjuzikl.
BG!: Da li si se posebno pripremao za ulogu, jesi li išao na časove pevanja?
JOHNNY: Da sam krenuo na časove, sada bih još uvek stajao ispred nekog klavira i vežbao! Jednostavno, zaključio sam da to nije rešenje, da moram da nađem svoj način. Kad sam završavao sa snimanjem "Pirates of the Caribbean", imao sam dva sata vožnje do kuće i na posao. Non-stop sam slušao muziku iz filma i pevao dok sam vozio.
BG!: Tvoj tinejdžerski san bio je da postaneš rock zvezda...
JOHNNY: Da, tačno! (smeh) Imao sam samo 15 godina i hteo sam da budem popularan. Napustio sam školu, skupio drugare iz kraja i napravili smo bend. Zvali smo se "The Kids". Bili smo prilično popularni! Kasnije smo promenili ime u "Six Gun Method" i planirali da snimimo album, ali se bend raspao. U međuvremenu sam upoznao Nicolasa Cagea koji mi je predložio da se prijavim na audiciju za jednu ulogu i tako sam upao u svet filma. Ali, u onom "čupavom" teen periodu, gitara mi je spasla život!
BG!: Da li se i dalje baviš muzikom?
JOHNNY: O, da! I verovatno nikad neću prestati. Pišem muziku za filmove, a uradio sam mnogo toga za poslednji Vanessin album - režirao sam jedan spot, uradio sam cover albuma, svirao gitaru u jednoj numeri...
BG!: Ti i Vanessa ste zajedno 11 godina i imate dvoje dece. Koja je tajna vaše duge, stabilne veze?
JOHNNY: Mi se neverovatno dobro razumemo i nikada ne pričamo ni o mom, ni o njenom poslu. Naš život je, u tom smislu, vrlo jednostavan. Mi smo najbolji prijatelji koji su zaljubljeni jedno u drugo!